Πιλάφι θαλασσινών

Υλικά
  • 3 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες και κίτρινες)
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 5 ντομάτες
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 300 γραμμάρια άσπρο ρύζι
  • 1/2 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
  • 500 γραμμάρια ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά
  • 0,75 λίτρο ζωμός λαχανικών Knorr
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο κορίανδρο (περίπου 15 γραμμάρια)
  • 6 κουταλιές dressing γιαουρτιού *
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά δαχτυλίδια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόβουμε τις 2 ντομάτες, ενώ τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε ροδέλες.
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι το Βιτάμ Culinesse, προσθέτουμε τα 2/3 από τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά. Μετά, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες (όχι τις ροδέλες) και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και την πάπρικα, τηγανίζουμε για 2 ακόμη λεπτά και, τέλος, ρίχνουμε τα θαλασσινά.
  5. Μεταφέρουμε το πιλάφι σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  6. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τον κορίανδρο. Ανακατεύουμε τις ροδέλες ντομάτας με το υπόλοιπο κρεμμύδι, τον κορίανδρο και το dressing γιαουρτιού. Βγάζουμε το μείγμα με τα θαλασσινά από το φούρνο και σερβίρουμε με ντομάτα και κρεμμύδι στο πλάι.
2018-07-27T08:00:31+00:00