use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ριζότο Θαλασσινών

Δες συνταγή για λαχταριστό ριζότο με θαλασσινά και Βιτάμ. Για ριζότο ή πιλάφι και άλλες συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, μόνο φυτικό Βιτάμ.
  • 1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες5
recipe image Ριζότο θαλασσινών

Υλικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 600 γραμμάρια ρύζι Αρμπόριο ή Καρναρόλι
  • 2 κύβοι ζωμός κοτόπουλου
  • 2 λίτρα ζεστό νερό
  • 200 γραμμάρια λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 120 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 90 γραμμάρια γαρίδες (χωρίς κέλυφος)
  • 90 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα
  • 90 γραμμάρια χταπόδι (έτοιμο, βρασμένο και κομμένο σε μικρές φέτες)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος μαϊντανός (για πασπάλισμα)
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

      Εκτέλεση

      1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος ρίχνουμε το νερό και τους κύβους. Προετοιμάζουμε το ζωμό, βράζοντας και ανακατεύοντάς τον, έως ότου λιώσει εντελώς.
      2. Σε ένα άλλο μέτριο σκεύος ρίχνουμε το Βιτάμ, για να λιώσει, σε δυνατή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι και τα σοτάρουμε, έως ότου το ρύζι πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
      3. Με τη βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας, παίρνουμε από το σκεύος με το ζωμό μία ποσότητα και τη ρίχνουμε μέσα στο ρύζι. Ανακατεύουμε, έως ότου απορροφηθεί ο ζωμός από το ρύζι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι το ρύζι να χυλώσει και να είναι μαλακό. Εάν δεν φτάσει ο ζωμός και το ρύζι κρατάει, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και την ανακατεύουμε στο χυλωμένο ριζότο.
      4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 50 γραμμάρια Βιτάμ και σοτάρουμε τα θαλασσινά. Τα σβήνουμε με 50 γραμμάρια λευκό κρασί και τα αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε τα θαλασσινά με το έτοιμο ριζότο και αλατοπιπερώνουμε.
      5. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό, πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα και μαϊντανό.