Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γλώσσες με σπανάκι

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες4
recipe image Γλώσσες με σπανάκι

Υλικά

  • 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές Βιτάμ soft
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 8 λεπτά φιλέτα γλώσσας
  • Έτοιμη σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Μαραίνουμε σε κατσαρόλα τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο νερό και τον άνηθο. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε το σπανάκι και το μαραίνουμε, για να βγάλει τα υγρά του. Όταν το μείγμα είναι αρκετά στεγνό, ρίχνουμε αλάτι, λίγο πιπέρι, μοσχοκάρυδο και 1 κουταλιά Βιτάμ. Αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά μερικά λεπτά για να σοταριστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Αλείφουμε με λίγο από το υπόλοιπο Βιτάμ ένα πυρίμαχο σκεύος. Τοποθετούμε στη βάση του σκεύους τα φιλέτα γλώσσας αλατοπιπερωμένα, το χυμό λεμονιού και, από πάνω, σκεπάζουμε με το μείγμα σπανακιού. Προσθέτουμε το υπόλοιπο Βιτάμ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ρίχνουμε κατά τόπους, αν θέλουμε, λίγη από την έτοιμη σάλτσα ντομάτας.
  3. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 30 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος, ξεσκεπάζουμε. Αν χρειαστεί υγρό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ρίχνουμε λίγο νερό.