use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ψαροκροκέτες

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Ψαροκροκέτες

Υλικά

Ingredients
  • 400 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 300 γραμμάρια φιλέτο ψαριού με λευκή σφιχτή σάρκα κομμένο σε κύβους (π.χ. μπακαλιάρος χωρίς πέτσα και κόκαλα)
  • 0,25 λίτρα γάλα
  • 1 λωρίδα φρέσκια φλούδα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά Βιτάμ soft
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
  • Τριμμένη φρυγανιά (για το πανάρισμα)
  • 2 μέτρια αυγά χτυπημένα
  • Βιτάμ Culinesse για το τηγάνισμα

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, ώσπου να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε, τις λιώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
      2. Βάζουμε το ψάρι, το γάλα και τη φλούδα λεμονιού σε μια σκεπασμένη κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά. Το στραγγίουμε και φυλάμε το υγρό που έβρασε. Πετάμε τη φλούδα λεμονιού και μεταφέρουμε το ψάρι σε πιατέλα, για να κρυώσει.
      3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με Βιτάμ, σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε, με τη σειρά, τις λιωμένες πατάτες, το ψάρι, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές από το υγρό που έβρασε το ψάρι, ώσπου να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
      4. Πλάθουμε 8 κροκέτες των 2 εκατοστών πάχους. Τις περνάμε από το αλεύρι, το αυγό και, τέλος, τη φρυγανιά. Τα βάζουμε σε ρηχό σκεύος και τα αφήνουμε μισή ώρα ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Τηγανίζουμε με Βιτάμ Culinesse τις ψαροκροκέτες για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τοποθετούμε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σερβίρουμε αμέσως με μαγιονέζα και φέτες λεμονιού.