Τάρτα με σολομό, άνηθο και ροζ πιπέρια
Χρόνος Μαγειρέματος1 hr 0 min
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 6

Υλικά
- 250 γραμμάρια καπνιστός σολομός
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ποτήρι βότκα
- 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
- 1 κουταλάκι του γλυκού ροζ πιπέρι
- 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1 δόση ζύμη μπριζέ για τάρτες
- Λιωμένο Βιτάμ για την ταρτιέρα
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το σολομό, τον ανακατεύουμε καλά με τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα πιπέρια και σβήνουμε με τη βότκα. Την αφήνουμε να εξατμιστεί και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, την παρμεζάνα, τα αυγά και το πιπέρι.
- Αλείφουμε την ταρτιέρα με Βιτάμ και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στον πάτο και τα τειχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το σολομό και, από πάνω, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
- Ψήνουμε στους 180°C σε ζεστό φούρνο για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η τάρτα.