Γλυκά και ζαχαρωτά
Scones
Μερίδες 20

Ingredients
- 125 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 150 γραμμάρια τυρί cottage
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού βότκα
- 1 πρέζα αλάτι
- Ζάχαρη για την επικάλυψη
- 1 λίτρο λάδι μαγειρέματος για το τηγάνισμα
Execution
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μπολ. Προσθέτουμε το Βιτάμ, ένα αυγό, τη βότκα και το τυρί cottage. Τα αναμιγνύουμε όλα μαζί στο μίξερ.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε γρήγορα, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη, έτσι ώστε να έχει πάχος 7-10 χιλιοστά.
- Κόβουμε τη ζύμη με μεταλλικά δαχτυλίδια ή με ένα ποτήρι. Τη ζύμη που περισσεύει από την κοπή των μικρών κύκλων την ξαναζυμώνουμε και τα ξανακόβουμε.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε τα scones σε παρτίδες και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
- Στραγγίζουμε τα τηγανητά scones σε απορροφητικό χαρτί και, στη συνέχεια, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

