Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Scones

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες20
recipe image Scones

Υλικά

  • 125 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια τυρί cottage
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βότκα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη για την επικάλυψη
  • 1 λίτρο λάδι μαγειρέματος για το τηγάνισμα
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μπολ. Προσθέτουμε το Βιτάμ, ένα αυγό, τη βότκα  και το τυρί cottage. Τα αναμιγνύουμε όλα μαζί στο μίξερ.
  2. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε γρήγορα, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη, έτσι ώστε να έχει πάχος 7-10 χιλιοστά.
  4. Κόβουμε τη ζύμη με μεταλλικά δαχτυλίδια ή με ένα ποτήρι. Τη ζύμη που περισσεύει από την κοπή των μικρών κύκλων την ξαναζυμώνουμε και τα ξανακόβουμε.
  5. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε τα scones σε παρτίδες και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Στραγγίζουμε τα τηγανητά scones σε απορροφητικό χαρτί και, στη συνέχεια, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.