use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Γλυκά και ζαχαρωτά

Σιροπιαστή Καρυδόπιτα με Σιμιγδάλι

Δες συνταγή για παραδοσιακή, σιροπιαστή και αφράτη καρυδόπιτα με σιμιγδάλι & Βιτάμ. Για μπισκότα, κέικ και συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, βάλε φυτικό Βιτάμ.

Δες συνταγή για παραδοσιακή, σιροπιαστή και αφράτη καρυδόπιτα με σιμιγδάλι & Βιτάμ. Για μπισκότα, κέικ και συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής, βάλε φυτικό Βιτάμ.

  • Χρ. μαγειρέματος35 λεπτά
  • Μερίδες 10
recipe image Σιροπιαστή Καρυδόπιτα με Σιμιγδάλι
Ingredients
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια λιωμένο Βιτάμ κλασικό
  • 5 αυγά
  • 250 γραμμάρια τριμμένη καρυδόψυχα
  • 3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • Φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
Execution
  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε 4 φλιτζάνια νερό. Προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει 15-20 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά.
  3. Προσθέτουμε το Βιτάμ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικινγκ πάουντερ.
  4. Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με λίγο Βιτάμ και απλώνουμε εκεί το μείγμα. Το αφήνουμε να ψηθεί για 35-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C.
  5. Όταν η καρυδόπιτα βγει από το φούρνο, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει.