Pancakes (Πάνκεϊκς) με Μπανάνα και Ανανά
Δες συνταγή για σπιτικά Pancakes (Πάνκεϊκς) ή αλά Ελληνικά τηγανίτες, με μπανάνα, ανανά και Βιτάμ. Εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Δες συνταγή για σπιτικά Pancakes (Πάνκεϊκς) ή αλά Ελληνικά τηγανίτες, με μπανάνα, ανανά και Βιτάμ. Εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Χρ. μαγειρέματος20 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας15 λεπτά
ΔυσκολίαΕύκολη
Μερίδες 8

Για τη ζύμη των pancakes
- 60 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 3 αυγά
- 50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 185 ml γάλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 100 γραμμάρια ανανάς, κομμένος σε μικρά κομμάτια
Για το σερβίρισμα
- 500 γραμμάρια γιαούρτι
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 lime (χυμός και ξύσμα)
- Μέλι
- 1 μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες 100 γραμμάρια ανανάς, κομμένος σε μικρά κομμάτια
Για τη ζύμη
- Χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ενσωματώνουμε, σταδιακά, το γάλα και το Βιτάμ (το οποίο έχουμε λιώσει και αφήσει να κρυώσει ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου), μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι. Συνεχίζουμε με τα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα, να μην σπάσουν.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ηλιέλαιο και ρίχνουμε 2 κουταλιές από το μείγμα μας. Ψήνουμε καλά και από τις 2 πλευρές, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Για το σερβίρισμα
- Για το σερβίρισμα, ενσωματώνουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και τον χυμό από το lime. Γαρνίρουμε τα pancakes με το γιαούρτι, κομμένο ανανά και μπανάνα και περιχύνουμε με μέλι.

