Γλυκά και ζαχαρωτά
Brownies με μασκαρπόνε
Χρ. μαγειρέματος25 λεπτά
Μερίδες 20

Ingredients
- 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 65 γραμμάρια κακάο
- 3 μέτρια αυγά
- 30 ml κονιάκ
- 100 γραμμάρια καρύδια χοντροσπασμένα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 στικ βανίλια
Υλικά για την κρέμα μασκαρπόνε
- 250 γραμμάρια μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
- 1 μεγάλο αυγό
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 στικ βανίλια
Execution
- Για να ετοιμάσουμε την κρέμα τυριού βάζουμε βάζουμε σε ένα μίξερ το μασκαρπόνε και την άχνη, χτυπάμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Κρατάμε το μείγμα του μασκαρπόνε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
- Βάζουμε το Βιτάμ να λιώσει σε μπεν μαρί, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο κοσκινισμένο, τη βανίλια και το αλάτι. Αποσύρουμε και αφήνουμε 4-5 λεπτά, για να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος. Προσθέτουμε στο μείγμα το κονιάκ, το αλεύρι, τα αυγά και, αφού ανακατέψουμε πολύ καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια.
- Σε ένα μέτριο ταψί 20x20 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε τα 3/4 του μείγματος, προσθέτουμε την κρέμα μασκαρπόνε κουταλιές-κουταλιές από επάνω και, τέλος, το υπόλοιπο μείγμα των brownies. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα μαχαιράκι, κάνοντας τυχαίες κινήσεις. Ψήνουμε στους 175°C για περίπου 25-30 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τεμαχίζουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

