Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κρέμα μπεσαμέλ

  • Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες1
recipe image Κρέμα μπεσαμέλ

Υλικά

  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 4 ποτήρια ζεστό γάλα
  • 1 ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • Αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και, μόλις κάψει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι και έχοντας το νου μας να μη σβολιάσει.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζεστό γάλα, χτυπώντας το με το σύρμα, προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και αφήνουμε την κρέμα μπεσαμέλ να ψηθεί για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Στο τέλος, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και, αν η κρέμα μπεσαμέλ είναι πολύ σφιχτή, λίγο γάλα ακόμη.