use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Σάλτσα

Κρέμα μπεσαμέλ

  • Χρ. μαγειρέματος20 λεπτά
  • Μερίδες 1
recipe image Κρέμα μπεσαμέλ
Ingredients
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 4 ποτήρια ζεστό γάλα
  • 1 ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • Αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
  1. Βάζουμε το Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και, μόλις κάψει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι και έχοντας το νου μας να μη σβολιάσει.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζεστό γάλα, χτυπώντας το με το σύρμα, προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και αφήνουμε την κρέμα μπεσαμέλ να ψηθεί για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Στο τέλος, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και, αν η κρέμα μπεσαμέλ είναι πολύ σφιχτή, λίγο γάλα ακόμη.