use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.

Μωσαϊκό

Δες συνταγή για το κλασικό μωσαϊκό με Βιτάμ. Στα γλυκά και τα φαγητά βάζουμε φυτικό Βιτάμ. Δες εδώ εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με τα καλύτερα υλικά

Δες συνταγή για το κλασικό μωσαϊκό με Βιτάμ. Στα γλυκά και τα φαγητά βάζουμε φυτικό Βιτάμ. Δες εδώ εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με τα καλύτερα υλικά

  • Χρ. μαγειρέματος10 λεπτά
  • Χρ. προετοιμασίας2 ώρες 15 λεπτά
  • Μερίδες 10
recipe image Μωσαϊκό
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 500 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
  • 4 κουταλιές του γλυκού σκόνη κακάο
  • 2 αυγά
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια ψιλοκομμένα
  1. Λιώνουμε το Βιτάμ και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα για 5-10 λεπτά.
  2. Απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ξανα.
  4. Τέλος, σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τους ξηρούς καρπούς.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη μία φόρμα. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στη μεμβράνη. Τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να δέσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε παγωμένο, κομμένο σε φέτες.