Μωσαϊκό
Δες συνταγή για το κλασικό μωσαϊκό με Βιτάμ. Στα γλυκά και τα φαγητά βάζουμε φυτικό Βιτάμ. Δες εδώ εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με τα καλύτερα υλικά
Δες συνταγή για το κλασικό μωσαϊκό με Βιτάμ. Στα γλυκά και τα φαγητά βάζουμε φυτικό Βιτάμ. Δες εδώ εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, με τα καλύτερα υλικά
Χρ. μαγειρέματος10 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας2 ώρες 15 λεπτά
Μερίδες 10

- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 500 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
- 4 κουταλιές του γλυκού σκόνη κακάο
- 2 αυγά
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια ψιλοκομμένα
- Λιώνουμε το Βιτάμ και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα για 5-10 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ξανα.
- Τέλος, σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τους ξηρούς καρπούς.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη μία φόρμα. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στη μεμβράνη. Τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να δέσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε παγωμένο, κομμένο σε φέτες.

