Σάλτσα
Σάλτσα αυγολέμονο
Χρ. μαγειρέματος20 λεπτά
Μερίδες 6

Ingredients
- 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft
- 3 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
- Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
- 4 ποτήρια ζωμός (από τη σάλτσα του φαγητού)
- Ψιλοκομμένος, φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ή άνηθος (για το σερβίρισμα)
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιτάμ και το ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά με σύρμα, με το αλεύρι, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
- Προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό λεμονιού. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

