use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Σάλτσα

Σάλτσα αυγολέμονο

  • Χρ. μαγειρέματος20 λεπτά
  • Μερίδες 6
recipe image Σάλτσα αυγολέμονο
Ingredients
  • 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft
  • 3 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 4 ποτήρια ζωμός (από τη σάλτσα του φαγητού)
  • Ψιλοκομμένος, φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ή άνηθος (για το σερβίρισμα)
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
  1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βιτάμ και το ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά με σύρμα, με το αλεύρι, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
  2. Προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό λεμονιού. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.