Λαχανικά ογκρατέν με μπεσαμέλ

Υλικά
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκύθια
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο
  • 40 γραμμάρια ρυζάλευρο πλήρες
  • 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 300 ml Βιτάμ ρόφημα Σόγιας
  • 1 πρέζα κουρκουμά
  • Αλάτι
  • Φύλλα θυμαριού
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι.
  3. Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια με μέγεθος μπουκιάς, τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος ψησίματος, ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τα βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, βγάζουμε το σκεύος, το καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
  5. Ενώ περιμένουμε, ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
  6. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και τον κουρκουμά.
  7. Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα.
  8. Όταν βράσει, χαμηλώνουμε κι άλλο τη θερμοκρασία και ρίχνουμε το Βιτάμ ρόφημα Σόγιας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα, προκειμένου να ψηθεί ομοιόμορφα η μπεσαμέλ.
  9. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  10. Όταν τα λαχανικά ψηθούν, ρίχνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ με το θυμάρι και σερβίρουμε ζεστό.
2018-10-15T15:23:17+00:00