use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Ζυμαρικά

Τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν

  • Μερίδες 4
recipe image Τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν
Ingredients
  • 6 ψιλοκομμένες φέτες ζαμπόν
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 300 γραμμάρια μπρόκολο (χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια)
  • 50 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένη μικρή καυτερή πιπεριά
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 1/2 κιλό τορτελίνια
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
  1. Βράζουμε ξεχωριαστά τα τορτελίνια και τα μπουκετάκια μπρόκολο, ώστε ίσα που να μαλακώσουν. Μετά, σουρώνουμε τα τορτελίνια και τα μπροκόλα.
  2. Ζεσταίνουμε το Βιτάμ Culinesse σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο και την πιπεριά και, ύστερα, προσθέτουμε το μπρόκολο, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
  3. Βάζουμε τα τορτελίνια σε ένα μπολ σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη σάλτσα με το μπρόκολο, ανακατεύουμε και, τέλος, πασπαλίζουμε τα τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν με λίγη παρμεζάνα και το μαϊντανό.