Γεμιστά μανιτάρια φούρνου
Χρόνος ΜαγειρέματοςNA
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 6

Υλικά
- 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 14 μέτρια, φρέσκα μανιτάρια
- 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 80 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- 2 αυγά
- 120ml κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
- 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί έμενταλ
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Κόβουμε τους μίσχους από τα μανιτάρια (κοτσάνια) και τους ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το μπέικον, για να λιώσουν.
- Ρίχνουμε το μείγμα των μανιταριών σε μια λεκάνη, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το 1/3 κρέμα γάλακτος. Ζυμώνουμε τη γέμιση, έως ότου ομογενοποιηθεί και σφίξει. Εάν είναι μαλακή, τη δένουμε με λίγη φρυγανιά ακόμα και κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
- Βάζουμε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρά.
- Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε από πάνω τις μπάλες που κάναμε με τη γέμιση.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά.