Λαχανικά
Σπανάκι ογκρατέν
Χρ. μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες 4

Ingredients
- 100 γραμμάρια μπέικον
- 100 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
- 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο
- 200 γραμμάρια ανθότυρο
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 αυγά
- 100 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κιλό πατάτες, βρασμένες και πολτοποιημένες σε πουρέ
- Αλάτι
- Μοσχοκάρυδο
Execution
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον με 50 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse και προσθέτουμε το σπανάκι και το μοσχοκάρυδο, για να σοταριστούν κι αυτά για μερικά λεπτά.
- Προσθέτουμε το ανθότυρο και τον μαϊντανό, στη συνέχεια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και λίγο αλάτι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας, ρίχνουμε μέσα και τη μισή γραβιέρα και αφήνουμε το μείγμα του πουρέ να κρυώσει.
- Στρώνουμε σε ρηχό πυρίμαχο σκεύος το μείγμα σπανακιού, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και, από πάνω, στρώνουμε το μείγμα του πουρέ, κάνοντας ανάγλυφα σχέδια με ένα κουτάλι ή σχηματίζοντας ροζέτες σε όλη την επιφάνεια με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
- Βάζουμε το πυρίμαχο σκεύος για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, μέχρι το σπανάκι ογκρατέν να κάνει κρούστα στην επιφάνεια, και σερβίρουμε αμέσως.

