Κρεατόσουπα με λαχανικά εποχής

Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι (ζητούμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει σε μέτριους κύβους)
  • 8 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 ρέβες κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 σελινόριζα κομμένη σε κύβους
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1 φρέσκο φύλλο δάφνης
  • 2 κύβοι «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού Knorr
  • 5 σπόροι κάρδαμο
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε 1 1/2 λίτρο νερό και το αφήνουμε να βράσει καλά.
  2. Προσθέτουμε το μοσχάρι και το μαγειρεύουμε για μισή ώρα, έως ότου μαλακώσει καλά.
  3. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, ξαφρίζουμε από την επιφάνεια της κατσαρόλας τους αφρούς.
  4. Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε το Βιτάμ με όλα τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε, έως ότου γίνουν τρυφερά.
  5. Σουρώνουμε το μοσχάρι και κρατάμε το ζωμό.
  6. Ρίχνουμε το μοσχάρι μέσα στα λαχανικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  7. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κύβους, το αλατοπίπερο, τη δάφνη, το κάρδαμο και το ζωμό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
2018-08-02T15:18:44+00:00