Ψάρι
Μπακαλιάρος ποσέ με σπανάκι
Χρ. μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες 4

Ingredients
- 2 σταγόνες χυμός λεμονιού
- 1 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 3 κουταλιές ξίδι
- 100 γραμμάρια γάλα
- 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 1 κιλό μπακαλιάρος
- 3 κουταλιές κεφαλογραβιέρα
- 1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά κορν-φλάουερ
Execution
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τις φέτες ψαριού με το γάλα, να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Βγάζουμε το ψάρι σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Διαλέγουμε τα τρυφερά φύλλα και τις καρδιές. Σοτάρουμε το σπανάκι με 100 γραμμάρια Βιτάμ.
- Ρίχνουμε το κορν-φλάουερ στο γάλα που βράσαμε το ψάρι, ανάβουμε τη φωτιά και, μόλις το μείγμα πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί.
- Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο σοταρισμένο σπανάκι μαζί με το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε.
- Για τη σάλτσα Βιτάμ βάζουμε το ξίδι, το νερό και το κρεμμύδι σε κατσαρόλα. Αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά, ώσπου να ελαττωθούν τα υγρά. Όταν τα υγρά στην κατσαρόλα έχουν σχεδόν εξατμισθεί, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε, σταδιακά, το Βιτάμ και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε το σπανάκι σε βαθιά πιατέλα, τοποθετούμε από πάνω τις φέτες ψαριού, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα Βιτάμ.

