Ψάρι
Τάρτα με σολομό, άνηθο και ροζ πιπέρια
Χρ. μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες 6

Ingredients
- 250 γραμμάρια καπνιστός σολομός
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ποτήρι βότκα
- 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
- 1 κουταλάκι του γλυκού ροζ πιπέρι
- 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1 δόση ζύμη μπριζέ για τάρτες
- Λιωμένο Βιτάμ για την ταρτιέρα
Execution
- Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το σολομό, τον ανακατεύουμε καλά με τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα πιπέρια και σβήνουμε με τη βότκα. Την αφήνουμε να εξατμιστεί και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, την παρμεζάνα, τα αυγά και το πιπέρι.
- Αλείφουμε την ταρτιέρα με Βιτάμ και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στον πάτο και τα τειχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το σολομό και, από πάνω, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
- Ψήνουμε στους 180°C σε ζεστό φούρνο για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η τάρτα.

