Ψάρι
Ψαροκροκέτες
Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες 10

Ingredients
- 400 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε κύβους
- 300 γραμμάρια φιλέτο ψαριού με λευκή σφιχτή σάρκα κομμένο σε κύβους (π.χ. μπακαλιάρος χωρίς πέτσα και κόκαλα)
- 0,25 λίτρα γάλα
- 1 λωρίδα φρέσκια φλούδα λεμονιού
- 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
- Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
- 1 κουταλιά Βιτάμ soft
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
- Τριμμένη φρυγανιά (για το πανάρισμα)
- 2 μέτρια αυγά χτυπημένα
- Βιτάμ Culinesse για το τηγάνισμα
Execution
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, ώσπου να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε, τις λιώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το ψάρι, το γάλα και τη φλούδα λεμονιού σε μια σκεπασμένη κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά. Το στραγγίουμε και φυλάμε το υγρό που έβρασε. Πετάμε τη φλούδα λεμονιού και μεταφέρουμε το ψάρι σε πιατέλα, για να κρυώσει.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με Βιτάμ, σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε, με τη σειρά, τις λιωμένες πατάτες, το ψάρι, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές από το υγρό που έβρασε το ψάρι, ώσπου να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Πλάθουμε 8 κροκέτες των 2 εκατοστών πάχους. Τις περνάμε από το αλεύρι, το αυγό και, τέλος, τη φρυγανιά. Τα βάζουμε σε ρηχό σκεύος και τα αφήνουμε μισή ώρα ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Τηγανίζουμε με Βιτάμ Culinesse τις ψαροκροκέτες για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τοποθετούμε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σερβίρουμε αμέσως με μαγιονέζα και φέτες λεμονιού.

