Ψάρι
Σολομός με πατάτες και πράσα
Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες 4

Ingredients
- 1 κιλό πατάτες
- 600 γραμμάρια πράσα
- 50 γραμμάρια φρέσκα μυρωδικά (π.χ. μαϊντανός, σχοινόπρασο, βασιλικός ή κορίανδρο)
- 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 4 παχιά φιλέτα φρέσκου σολομού
- 1 κουταλάκι πάπρικα
Execution
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια των 2 εκατοστών. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο κρύο νερό, τις σκεπάζουμε με καπάκι και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.
- Πλένουμε προσεκτικά τα πράσα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Χοντροκόβουμε τα μυρωδικά και τα αναμειγνύουμε με 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και 1/2 κουταλάκι πιπέρι.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε το σολομό με τα μυρωδικά σε ειδικό σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό για 8–10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά.
- Στο μεταξύ, βάζουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και, έπειτα, προσθέτουμε τις πατάτες και τα πράσα. Σοτάρουμε για 8 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Σερβίρουμε το σολομό με τα μυρωδικά και τις πατάτες σε 4 ζεστά πιάτα.

