use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Ψάρι

Σολομός με πατάτες και πράσα

  • Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Σολομός με πατάτες και πράσα
Ingredients
  • 1 κιλό πατάτες
  • 600 γραμμάρια πράσα
  • 50 γραμμάρια φρέσκα μυρωδικά (π.χ. μαϊντανός, σχοινόπρασο, βασιλικός ή κορίανδρο)
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 παχιά φιλέτα φρέσκου σολομού
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
Execution
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια των 2 εκατοστών. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο κρύο νερό, τις σκεπάζουμε με καπάκι και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.
  2. Πλένουμε προσεκτικά τα πράσα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Χοντροκόβουμε τα μυρωδικά και τα αναμειγνύουμε με 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και 1/2 κουταλάκι πιπέρι.
  3. Στη συνέχεια, τοποθετούμε  το σολομό με τα μυρωδικά σε ειδικό σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό για 8–10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά.
  4. Στο μεταξύ, βάζουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και, έπειτα, προσθέτουμε τις πατάτες και τα πράσα. Σοτάρουμε για 8 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  5. Σερβίρουμε το σολομό με τα μυρωδικά και τις πατάτες σε 4 ζεστά πιάτα.