Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Μπάρες με βρώμη και καρύδια
Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
Μερίδες30
Υλικά
Ingredients
350 γραμμάρια βρώμη
240 γραμμάρια Βιτάμ soft
120 γραμμάρια καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
140 γραμμάρια κράνμπερις
Ξύσμα από ένα μανταρίνι ή πορτοκάλι
80 γραμμάρια σοκολάτα λευκή τριμμένη
80 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γραμμάρια μέλι
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια σοκολάτα (για την επικάλυψη)
Εκτέλεση
Execution
Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ τη βρώμη, τα καρύδια, τα κράνμπερις, το αλεύρι και το ξύσμα του φρούτου.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το Βιτάμ, το μέλι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε στο μπολ με το μείγμα της βρώμης. Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί 20x25 εκατοστών και αδειάζουμε το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα, ή την ανάποδη ενός κουταλιού, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Λιώνουμε τη σοκολάτα, και με ένα κουτάλι, τη ρίχνουμε σε γραμμές πάνω από το μείγμα για τις μπάρες.
Μόλις κρυώσει και η σοκολάτα, κόβουμε σε κομμάτια και, αν θέλουμε, τυλίγουμε σε μεμβράνη.