Γλυκά και ζαχαρωτά
Brownies σοκολάτας με καρύδια
Χρ. μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες 12

Ingredients
- 350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 3 κουταλιές σούπας κακάο
- 70 γραμμάρια καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
- 1 πρέζα αλάτι
- Κακάο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Execution
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ και το αναμιγνύουμε με τις 2 κουταλιές κακάο, επίσης κοσκινισμένο.
- Βάζουμε σε μπεν μαρί το Βιτάμ και τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε να λιώσουν.
- Χτυπάμε σε μπολ ή με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν.
- Ενώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή μαρίζ.
- Προσθέτουμε στο μείγμα και το αλεύρι, ανακατεύοντας επίσης απαλά.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί, αλείφουμε με λίγο Βιτάμ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κακάο.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
- Στο εσωτερικό του θα πρέπει να μείνει λίγο υγρό.
- Πασπαλίζουμε, εάν θέλουμε, με κακάο και κόβουμε σε κομμάτια.

