use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Επιδόρπιο

Marble Cake (Μαρμπλ Κέικ)

Στο site του Βιτάμ θα βρεις λαχταριστή συνταγή για Marble Cake. Αφράτο κέικ με φυτικό Βιτάμ και αγνά υλικά. Για πεντανόστιμα γλυκά και φαγητά βάλε Βιτάμ.

Στο site του Βιτάμ θα βρεις λαχταριστή συνταγή για Marble Cake. Αφράτο κέικ με φυτικό Βιτάμ και αγνά υλικά. Για πεντανόστιμα γλυκά και φαγητά βάλε Βιτάμ.

  • Χρ. μαγειρέματος50 λεπτά
  • Χρ. προετοιμασίας20 λεπτά
  • ΔυσκολίαΕύκολη
  • 8
recipe image Marble Cake (Μαρμπλ Κέικ)
Για το Κέικ
  • 180 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 280 γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια κακάο
  • 180 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
Για το Κέικ
  1. Αφήνουμε το Βιτάμ και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πέικινγκ πάουντερ.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ, να αφρατέψει για 3 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα, τη βανιλέτα, το γάλα, το κονιάκ και, σταδιακά, το αλεύρι. Κατόπιν, χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και, στο ένα, ενσωματώνουμε το κακάο και τις 3 κουταλιές γάλα.
  5. Αλείφουμε μια αντικολλητική φόρμα με Βιτάμ και ρίχνουμε, είτε μια-μια κουταλιές από τα δύο μείγματα ή απλώνουμε σε στρώσεις και με ένα ξυλάκι «ανακατεύουμε» επιφανειακά τα 2 μείγματα για να δώσει διάφορα σχέδια
  6. Ψήνουμε για 50 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175°C.