Γλυκά και ζαχαρωτά
Μπάρες με βρώμη και καρύδια
Χρ. μαγειρέματος25 λεπτά
Μερίδες 30

Ingredients
- 350 γραμμάρια βρώμη
- 240 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 120 γραμμάρια καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
- 140 γραμμάρια κράνμπερις
- Ξύσμα από ένα μανταρίνι ή πορτοκάλι
- 80 γραμμάρια σοκολάτα λευκή τριμμένη
- 80 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γραμμάρια μέλι
- 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 100 γραμμάρια σοκολάτα (για την επικάλυψη)
Execution
- Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ τη βρώμη, τα καρύδια, τα κράνμπερις, το αλεύρι και το ξύσμα του φρούτου.
- Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το Βιτάμ, το μέλι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε στο μπολ με το μείγμα της βρώμης. Ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί 20x25 εκατοστών και αδειάζουμε το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα, ή την ανάποδη ενός κουταλιού, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Λιώνουμε τη σοκολάτα, και με ένα κουτάλι, τη ρίχνουμε σε γραμμές πάνω από το μείγμα για τις μπάρες.
- Μόλις κρυώσει και η σοκολάτα, κόβουμε σε κομμάτια και, αν θέλουμε, τυλίγουμε σε μεμβράνη.

