Κέικ με δαμάσκηνα

Υλικά
  • 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2 αυγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 βάζο μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 1 πακέτο δαμάσκηνα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο Βιτάμ και ανακατεύουμε.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικινγκ πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το γάλα, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μάζα. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα δαμάσκηνο, τα μπαχαρικά και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε το μείγμα απαλά.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο, αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα.
  4. Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Σερβίρεται με ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα.
2018-07-23T07:45:45+00:00