Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Παιδικά cupcakes

  • Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Παιδικά cupcakes

Υλικά

  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά
  • 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
  • Βιτάμ κλασικό (για τις φορμίτσες)
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 70 γραμμάρια νερό
  • 4 ασπράδια αυγών
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  3. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικινγκ πάουντερ.
  4. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  5. Γεμίζουμε μικρά φορμάκια, που έχουμε αλείψει καλά με Βιτάμ, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά περίπου.
  6. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
  7. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε το σιρόπι, καθώς χτυπάμε πολύ αργά, σαν κλωστή. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Aν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε φυτικό χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας.
  8. Γαρνίρουμε τα μικρά κεικ με το γλάσο!