Κέικ
Παιδικά cupcakes
Χρ. μαγειρέματος25 λεπτά
Μερίδες 10

Ingredients
- 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
- 50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
- Βιτάμ κλασικό (για τις φορμίτσες)
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 70 γραμμάρια νερό
- 4 ασπράδια αυγών
Execution
- Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικινγκ πάουντερ.
- Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε μικρά φορμάκια, που έχουμε αλείψει καλά με Βιτάμ, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά περίπου.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε το σιρόπι, καθώς χτυπάμε πολύ αργά, σαν κλωστή. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Aν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε φυτικό χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας.
- Γαρνίρουμε τα μικρά κεικ με το γλάσο!

