Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ατομικά κέικ με κεράσι

  • Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Ατομικά κέικ με κεράσι

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια λευκά αμύγδαλα (ανάλατα, σε σκόνη)
  • 300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 60 γραμμάρια kirsh
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια φρέσκα κεράσια (χωρίς κουκούτσι, κομμένα στη μέση ή 200 γραμμάρια σοκολάτα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν.
  2. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το Βιτάμ, ανακατεύοντας με μια πλαστική κουτάλα.
  3. Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ κοσκινισμένα και, στο τέλος, το kirsh, ανακατεύοντας απαλά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  5. Αλείφουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε 10-12 ατομικές φόρμες και τις γεμίζουμε έως τη μέση.
  6. Βάζουμε από 2-3 κεράσια σε κάθε φόρμα (ή 2-3 κομμάτια σοκολάτας) και γεμίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  7. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.