Κέικ soft and choco
Χρόνος Μαγειρέματος40 min
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 10

Υλικά
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 4 κρόκοι αυγών
- 4 ασπράδια αυγών
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε κατσαρόλα μπεν μαρί. Προσθέτουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
- Χτυπάμε 4 κρόκους με 100 γραμμάρια ζάχαρη, ώσπου το μείγμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια, τα προσθέτουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε 4 ασπράδια και, μόλις αρχίσουν να πήζουν, ρίχνουμε σταδιακά 100 γραμμάρια ζάχαρη. Χτυπάμε το μείγμα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύουμε και, στη συνέχεια, τα βάζουμε σε φόρμα, που έχουμε ήδη αλείψει με Βιτάμ.
- Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180°C.
- Αφήνουμε 10 λεπτά το γλυκό να κρυώσει στη φόρμα, πριν το βγάλουμε.