Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κέικ soft and choco

  • Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Κέικ soft and choco

Υλικά

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε κατσαρόλα μπεν μαρί. Προσθέτουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
  2. Χτυπάμε 4 κρόκους με 100 γραμμάρια ζάχαρη, ώσπου το μείγμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια, τα προσθέτουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  3. Χτυπάμε 4 ασπράδια και, μόλις αρχίσουν να πήζουν, ρίχνουμε σταδιακά 100 γραμμάρια ζάχαρη. Χτυπάμε το μείγμα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  4. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύουμε και, στη συνέχεια, τα βάζουμε σε φόρμα, που έχουμε ήδη αλείψει με Βιτάμ.
  5. Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180°C.
  6. Αφήνουμε 10 λεπτά το γλυκό να κρυώσει στη φόρμα, πριν το βγάλουμε.