Κέικ Soft & Choco
Δες συνταγή για κέικ soft and choco με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
Μερίδες10

Υλικά
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 4 κρόκοι αυγών
- 4 ασπράδια αυγών
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε κατσαρόλα μπεν μαρί. Προσθέτουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
- Χτυπάμε 4 κρόκους με 100 γραμμάρια ζάχαρη, ώσπου το μείγμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια, τα προσθέτουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε 4 ασπράδια και, μόλις αρχίσουν να πήζουν, ρίχνουμε σταδιακά 100 γραμμάρια ζάχαρη. Χτυπάμε το μείγμα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύουμε και, στη συνέχεια, τα βάζουμε σε φόρμα, που έχουμε ήδη αλείψει με Βιτάμ.
- Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180°C.
- Αφήνουμε 10 λεπτά το γλυκό να κρυώσει στη φόρμα, πριν το βγάλουμε.
