use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κέικ Soft & Choco

Δες συνταγή για κέικ soft and choco με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
  • 1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Κέικ soft and choco

Υλικά

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη

      Εκτέλεση

      1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε κατσαρόλα μπεν μαρί. Προσθέτουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
      2. Χτυπάμε 4 κρόκους με 100 γραμμάρια ζάχαρη, ώσπου το μείγμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια, τα προσθέτουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
      3. Χτυπάμε 4 ασπράδια και, μόλις αρχίσουν να πήζουν, ρίχνουμε σταδιακά 100 γραμμάρια ζάχαρη. Χτυπάμε το μείγμα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
      4. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύουμε και, στη συνέχεια, τα βάζουμε σε φόρμα, που έχουμε ήδη αλείψει με Βιτάμ.
      5. Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180°C.
      6. Αφήνουμε 10 λεπτά το γλυκό να κρυώσει στη φόρμα, πριν το βγάλουμε.