Πολύχρωμα cupcakes
Χρόνος Μαγειρέματος25 min
Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
ΜερίδεςServes 10

Υλικά
- 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1 βανίλια
- 3 αυγά
- 50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 70 γραμμάρια νερό
- 100 γραμμάρια ασπράδια αυγών
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν. Μετά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, με το μπέικινγκ πάουντερ. Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε μικρά φορμάκια ή καραμελόχαρτα, κατά τα 2/3 μόνο, γιατί φουσκώνουν αρκετά στο φούρνο, και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και γλασάρουμε.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά περίπου.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια σε μαρέγκα και, χωρίς να διακόψουμε, προσθέτουμε το σιρόπι πολύ αργά.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα. Τέλος, προσθέτουμε το χρώμα που μας αρέσει.