Γλυκά και ζαχαρωτά
Σφολιατίνες με ξερά φρούτα
Μερίδες 15

Ingredients
- 3 ποτήρια νερό
- 200 γραμμάρια ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
- 200 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 200 γραμμάρια κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 1 ποτήρι μικρό μπράντι
- 200 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα
- 200 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά
- χυμός λεμονιού (από 1/2 λεμόνι)
- 1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
- 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1 ποτήρι μικρό μαυροδάφνη
Execution
- Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και, αφού κρυώσει, προσθέτετε το μπράντι και το χυμό λεμονιού.
- Βάζετε τα δαμάσκηνα, τα σύκα και τα βερίκοκα σε ένα μπολ με τη μαυροδάφνη και το μπράντι, ώστε να μείνουν αρκετές ώρες, να μαλακώσουν.
- Όταν τα φρούτα μαλακώσουν, βγάζετε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα κόβετε όλα σε μικρά κομμάτια. Τα αναμειγνύετε με την καρυδόψιχα, τα κάστανα και την κανέλα και ανακατεύετε καλά.
- Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες 7 εκατοστών περίπου και αλείφετε την κάθε λωρίδα με το Βιτάμ Culinesse. Παίρνετε δύο λωρίδες φύλλου τη φορά και βάζετε 1 κουταλιά γέμιση στην άκρη. Τυλίγετε το φύλλο σε τρίγωνα και τα τοποθετείτε σε ταψί. Ψήνετε τις σφολιατίνες σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για μισή ώρα περίπου και, στη συνέχεια, ενώ είναι ζεστές, τις περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.

