Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πρασόσουπα

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρα 30 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες4
recipe image Πρασόσουπα

Υλικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 7 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
  • Λίγες σταγόνες σάλτσα ταμπάσκο
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 μπαστουνάκια σέλερι
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 κύβος ζωμού βοδινού
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα πράσα, το σέλερι, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το Βιτάμ. Όταν πάρουν χρώμα, ρίχνουμε 5 φλιτζάνια νερό, τον κύβο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ταμπάσκο και τα αφήνουμε να βράσουν 1 ώρα περίπου.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τη γραβιέρα, τις μισές φέτες μπέικον, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει 5 λεπτά περίπου και την περνάμε από το μύλο των λαχανικών.
  3. Βάζουμε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα, τη ζεσταίνουμε και σερβίρουμε αμέσως, γαρνιρισμένη με κρουτόν και το υπόλοιπο μπέικον.