Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Πρασόσουπα
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 30 λεπτά
Μερίδες4
Υλικά
Ingredients
1 σκελίδα σκόρδο
7 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες (μόνο το άσπρο μέρος)
100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
Λίγες σταγόνες σάλτσα ταμπάσκο
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
2 μπαστουνάκια σέλερι
1/2 ποτήρι γάλα
1 κύβος ζωμού βοδινού
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
150 γραμμάρια Βιτάμ soft
2 μεγάλες πατάτες
Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Execution
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα πράσα, το σέλερι, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το Βιτάμ. Όταν πάρουν χρώμα, ρίχνουμε 5 φλιτζάνια νερό, τον κύβο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ταμπάσκο και τα αφήνουμε να βράσουν 1 ώρα περίπου.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τη γραβιέρα, τις μισές φέτες μπέικον, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει 5 λεπτά περίπου και την περνάμε από το μύλο των λαχανικών.
Βάζουμε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα, τη ζεσταίνουμε και σερβίρουμε αμέσως, γαρνιρισμένη με κρουτόν και το υπόλοιπο μπέικον.