Σούπα
Χειμωνιάτικη σούπα
Χρ. μαγειρέματος1 ώρες 15 λεπτά
Μερίδες 5

Ingredients
- 200 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 800 γραμμάρια μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε ισόποσες μερίδες (ζητούμε από τον κρεοπώλη μας να το κάνει για εμάς)
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
- 1/4 άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- 1 μικρή σελινόριζα κομμένη σε κύβους και ξεφλουδισμένη
- 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 αποξηραμένο φύλλο δάφνης
- 6 σπόροι πιπέρι
- 1 κύβος ζωμού βοδινού
- 160 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- 150 γραμμάρια τριμμένη μυζήθρα ξερή
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Execution
- Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το Βιτάμ, όλα τα κομμένα λαχανικά και τις μερίδες του κρέατος, αφού πρώτα το έχουμε βράσει και ξαφρίσει για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί, έως ότου μαλακώσουν και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κύβο βοδινού.
- Συμπληρώνουμε με νερό, μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τη δάφνη. Βράζουμε για 35-40 λεπτά, έως ότου το κρέας και τα λαχανικά μαγειρευτούν.
- Σουρώνουμε το ζωμό όταν το κρέας και τα λαχανικά είναι έτοιμα, τον ρίχνουμε σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το κριθαράκι. Όταν το κριθαράκι βράσει, ρίχνουμε μέσα το βρασμένο κρέας και τα λαχανικά, και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά ακόμα.
- Σε ένα ποτήρι νερού ρίχνουμε μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ και λίγο από τον ζωμό της σούπας. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε στο κριθαράκι, καθώς βράζει.
- Ανακατεύουμε, έως ότου η σούπα χυλώσει ελαφρώς. Τέλος, ρίχνουμε την τριμμένη ξερή μυζήθρα και σερβίρουμε.

