use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.
Σούπα

Πρασόσουπα

  • Χρ. μαγειρέματος1 ώρες 30 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Πρασόσουπα
Ingredients
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 7 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
  • Λίγες σταγόνες σάλτσα ταμπάσκο
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 μπαστουνάκια σέλερι
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 κύβος ζωμού βοδινού
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
Execution
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα πράσα, το σέλερι, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το Βιτάμ. Όταν πάρουν χρώμα, ρίχνουμε 5 φλιτζάνια νερό, τον κύβο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ταμπάσκο και τα αφήνουμε να βράσουν 1 ώρα περίπου.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τη γραβιέρα, τις μισές φέτες μπέικον, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει 5 λεπτά περίπου και την περνάμε από το μύλο των λαχανικών.
  3. Βάζουμε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα, τη ζεσταίνουμε και σερβίρουμε αμέσως, γαρνιρισμένη με κρουτόν και το υπόλοιπο μπέικον.