Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Muffins με κομματάκια σοκολάτας
Μερίδες8
Υλικά
Ingredients
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτήρι δάκρυα κουβερτούρας
1 1/4 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι Βιτάμ κλασικό
6 αυγά
2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
Φορμάκια για muffins
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα)
Ξύσμα κουβερτούρας
Εκτέλεση
Execution
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Εκεί, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτοντας σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να απορροφηθεί.
Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ, προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύουμε, για να πάνε παντού.
Αλείφουμε τα φορμάκια με Bιτάμ, τα αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Τώρα, τα φορμάκια είναι έτοιμα να γεμίσουν κατά τα 3/4 με το μείγμα και να μπουν για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Εφόσον έχουν ψηθεί, βγάζουμε τα muffins από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για να τα ξεφορμάρουμε, και σερβίρουμε, γαρνίροντας με ξύσμα σοκολάτας.