Γλυκά και ζαχαρωτά
Muffins με κομματάκια σοκολάτας
Μερίδες 8

Ingredients
- 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 ποτήρι δάκρυα κουβερτούρας
- 1 1/4 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι Βιτάμ κλασικό
- 6 αυγά
- 2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
- Φορμάκια για muffins
- Αλεύρι για το αλεύρωμα
- Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα)
- Ξύσμα κουβερτούρας
Execution
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Εκεί, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτοντας σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να απορροφηθεί.
- Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ, προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύουμε, για να πάνε παντού.
- Αλείφουμε τα φορμάκια με Bιτάμ, τα αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Τώρα, τα φορμάκια είναι έτοιμα να γεμίσουν κατά τα 3/4 με το μείγμα και να μπουν για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
- Εφόσον έχουν ψηθεί, βγάζουμε τα muffins από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για να τα ξεφορμάρουμε, και σερβίρουμε, γαρνίροντας με ξύσμα σοκολάτας.

