Cheesecake (Τσιζκέικ)
Δες συνταγή για το αρχαιοελληνικό, ναι καλά άκουσες οι ρίζες του φτάνουν στην Ελλάδα, cheesecake με κρεμώδη υφή και Βιτάμ. Εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής με φυτικό Βιτάμ
Δες συνταγή για το αρχαιοελληνικό, ναι καλά άκουσες οι ρίζες του φτάνουν στην Ελλάδα, cheesecake με κρεμώδη υφή και Βιτάμ. Εύκολες συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής με φυτικό Βιτάμ
Χρ. μαγειρέματος20 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας20 λεπτά
ΔυσκολίαΕύκολη
Μερίδες 8

Υλικά για τη βάση
- 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι (εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν: Βιτάμ soft, Βιτάμ light)
- 300 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive θρυμματισμένα
Υλικά για την κρέμα
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή
- 600 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 6 φύλλα ζελατίνη
- 1 λεμόνι
- 250 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα
Για την προετοιμασία της κρέμας
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό, για να μαλακώσουν, και τα στύβουμε καλά.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, για να πάρει μια καλή βράση. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και τη λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη, για να πέσει η θερμοκρασία της.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τα αφρατεύουμε, προσθέτουμε το μείγμα λευκής σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
Για την προετοιμασία της βάσης
- Λιώνουμε το Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία και το αναμειγνύουμε με τα μπισκότα.
- Παίρνουμε 8 ατομικά ποτηράκια και τα γεμίζουμε, ισόποσα, με την κρέμα.
- Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για κάποιες ώρες.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, αραιώνουμε τη μαρμελάδα με λίγο νερό - αν είναι πηχτή - και τοποθετούμε μία κουταλιά στο κάθε ποτηράκι. Αν θέλουμε, διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα.

