Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μωσαϊκό

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Μωσαϊκό

Υλικά

  • 500 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
  • 4 κουταλιές του γλυκού σκόνη κακάο
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2 αυγά
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια ψιλοκομμένα
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το Βιτάμ και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα για 5-10 λεπτά.
  2. Απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ξανα.
  4. Τέλος, σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τους ξηρούς καρπούς.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη μία φόρμα. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στη μεμβράνη. Τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να δέσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρουμε παγωμένο, κομμένο σε φέτες.