Χριστουγεννιάτικος Κορμός Σοκολάτας
Στο site του Βιτάμ θα βρεις συνταγή για λαχταριστό και μυρωδάτο Χριστουγεννιάτικο Κορμό Σοκολάτας. Για πεντανόστιμα γιορτινά Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά βάλε Βιτάμ.
Στο site του Βιτάμ θα βρεις συνταγή για λαχταριστό και μυρωδάτο Χριστουγεννιάτικο Κορμό Σοκολάτας. Για πεντανόστιμα γιορτινά Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά βάλε Βιτάμ.
Χρ. προετοιμασίας20 λεπτά
Μερίδες 1

- 300 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 75 γραμμάρια κακάο
- 20 έως 40 γραμμάρια κονιάκ, ανάλογα την ένταση που θέλουμε
- 200 γραμμάρια μπισκότα σπασμένα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- κανέλα
- προεραιτικά σκόνη τζίντζερ, γαρίφαλλο σε σκόνη
- αλάτι
Για τον Κορμό
- Στο μίξερ με σύρμα ή σε ένα δοχειο (με μίξερ χειρός) βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, το κακάο, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο σκόνη και το τζίντζερ σε σκόνη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
- Σε άλλο δοχείο βάζουμε τα μπισκότα, τα ραντίζουμε με το κονιάκ και ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας για να σπάσουν τα μπισκότα
- Ανακατεύουμε με το μείγμα
Εναλλακτική 1
- Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό
- Εξωτερικά τυλίγουμε με μεμβράνη και τυλίγουμε στις άκρες σαν καραμέλα
- Με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα στο μωσαϊκό μας.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε.
Εναλλακτική 2
- Βάζουμε μεμβράνη σε μια φόρμα κέικ και βάζουμε το μείγμα μέσα πιέζοντας με τα χέρια για να μην έχει αερα.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε.
Για το Σερβίρισμα
- Προεραιτικά, κατά το σερβίρισμα από πάνω κοσκινίζουμε με άχνη και κακαο.

