Μωσαϊκό
Δες εδώ συνταγή για Μωσαϊκό με Βιτάμ. Για περισσότερες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές για γλυκά και φαγητά, μπες στο website του Βιτάμ.
Δες εδώ συνταγή για Μωσαϊκό με Βιτάμ. Για περισσότερες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές για γλυκά και φαγητά, μπες στο website του Βιτάμ.
Χρ. μαγειρέματος15 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας1 ώρες 25 λεπτά
ΔυσκολίαΕύκολη
Μερίδες 4

- 125g Βιτάμ κλασικό
- 200g μπισκότα βρώμης
- 220g μπισκότα τύπου petit-beurre (1 συσκευασία)
- 200g σοκολάτα κουβερτούρα
- 200g κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας
- 200g φυστίκια Αιγίνης (ή άλλος ξηρός καρπός)
- 1 κούπα αποξηραμένα φρούτα
- ½ κούπα ινδική καρύδα
- Βάζουμε 125g Βιτάμ κλασικό στο τηγάνι και προσθέτουμε κρέμα καρύδας (ή κρέμα γάλακτος)
- Σπάμε τα μπισκότα , ιδανικά ένα-ένα, οχι σε πολύ μικρά κομμάτια
- Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπωλ, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει, ώστε να μην έχουν ψίχουλα και χαλάσει η υφή του γλυκού
- Ρίχνουμε στο τηγάνι (που έχει το Βιτάμ, την κρέμα), τη σοκολάτα, αφού την έχουμε κόψει σε κομματάκια, και ανακατεύουμε, και περιμένουμε να λιώσει
- Περιμένουμε να κρυώσει το μείγμα, ώστε να το ρίξουμε στα μπισκότα, για να μη πανιάσουν τα μπισκότα και χάσουν την τραγανότητα τους
- Αφού κρυώσει το μείγμα, το αδειάζουμε μέσα στα μπισκότα και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε μέσα τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας (π.χ. φιστίκια), και ανακατεύουμε χωρίς πολλή δύναμη
- Βάζουμε στη φόρμα λαδόκολλα, για να το ξεφορμάρουμε πιο εύκολα, ρίχνουμε τη μισή δόση από το μείγμα, απλώνουμε καλά, και προσθέτουμε και την υπόλοιπη
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σφίξει και να βγει από τη φόρμα με ευκολία

