Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κορμός σοκολάτας με γκοφρετίνια

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Κορμός σοκολάτας με γκοφρετίνια

Υλικά

  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 1 1/2 πακέτο γκοφρετίνια
  • 1/2 ποτήρι μπράντι
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/3 ποτήρι σκόνη κακάο
  • 2 κουταλιές Βιτάμ κλασικό (για την επικάλυψη)
  • 1 λαδόκολλα
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Μισή ώρα πριν φτιάξουμε τον κορμό, βγάζουμε το Βιτάμ κλασικό από το ψυγείο.
  2. Λιώνουμε 125 γραμμάρια κουβερτούρας σε μπεν μαρί.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 φλιτζάνι Βιτάμ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα, το μπράντι και τα γκοφρετίνια σοκολάτας, τριμμένα με τα δάχτυλα. Ανακατεύουμε με τα χέρια, έως ότου δημιουργηθεί ένα ομοιογενές και σφιχτό μείγμα.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε ρολό, το τυλίγουμε με μια λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
  5. Μόλις ο κορμός κρυώσει, βγάζουμε τη λαδόκολλα προσεκτικά και τον βάζουμε σε πιατέλα.
  6. Λιώνουμε άλλα 125 γραμμάρια σοκολάτας, προσθέτουμε 2 κουταλιές Βιτάμ, ανακατεύεουμε, για να ενωθούν, και περιχύνουμε τον κορμό.