Γλυκά και ζαχαρωτά
Brownies
Χρ. μαγειρέματος25 λεπτά
Μερίδες 20

Ingredients
- 250 γραμμάρια Βιτάμ Soft (εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν: Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι ή Βιτάμ soft light)
- 130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 80 γραμμάρια κακάο
- 3 μέτρια αυγά
- 15 ml κονιάκ
- 80 γραμμάρια καρύδια χοντροσπασμένα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 βανίλια
Execution
- Σε μπεν μαρί βάζουμε το Βιτάμ να λιώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο κοσκινισμένο, την κανέλα και το αλάτι.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε 4-5 λεπτά, για να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το κονιάκ, το αλεύρι και, αφού ανακατέψουμε πολύ καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια.
- Σε ένα μέτριο ταψί 20x20 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε τα brownies στους 175°C για περίπου 25-30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά, για να κoπούν τέλεια τα brownies και τα τεμαχίζουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

