Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κέικ σοκολάτας με Guinness

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Κέικ σοκολάτας με Guinness

Υλικά

  • 250 ml μαύρη μπύρα (Ιρλανδική)
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 85 γραμμάρια σκόνη κακάο
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 140 ml ξινόγαλα
  • 280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 55 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 125 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • Σκόνη κακάο για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  2. Ρίχνουμε την μπύρα σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το Βιτάμ και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αναμειγνύουμε το κακάο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε μαζί τα αυγά, το ξινόγαλα, και τη βανίλια και, μετά, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  3. Tοποθετούμε το αλεύρι και το μπέικινγκ πάουντερ σε ένα μεγάλο μπόλ και ανακατεύουμε με το μείγμα της κατσαρόλας, μέχρι να το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο με ένα ξύλινο καλαμάκι (οδοντογλυφίδα), τρυπώντας το κέικ. Αν βγει καθαρό σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα και, μετά, την τοποθετούμε σε μια σχάρα, για να κρυώσει εντελώς.
  5. Για το γλάσο, τοποθετούμε τα υλικά του σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα.
  6. Απλώνουμε το γλάσο στο κέικ και πασπαλίζουμε, ελαφρά, με τη σκόνη του κακάο.