Αφράτο Κέικ με Καρύδα
Δες συνταγή για αφράτο κέικ με καρύδα και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
- Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
- Μερίδες10
Υλικά
Υλικά για το κέικ
- 100 γραμμάρια Βιτάμ Soft
- 2 μεγάλα αυγά
- 65 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 90 γραμμάρια ζάχαρη
- 55 γραμμάρια ινδοκάρυδο
- 110 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- Ελάχιστο αλάτι
- 1 κάψουλα βανιλίνη
Υλικά για το frosting
- 50 γραμμάρια Βιτάμ Soft
- 40 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 180 γραμμάρια άχνη
- 1 στικ φυσικής βανίλιας
- Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά. Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα 20 εκατοστών και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το frosting, χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά για 2 λεπτά. Διατηρούμε το frosting στο ψυγείο και, μόλις κρυώσει εντελώς το κέικ, καλύπτουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με επιπλέον ινδοκάρυδο.