use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Αφράτο Κέικ με Καρύδα

Δες συνταγή για αφράτο κέικ με καρύδα και Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
  • 1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • Μερίδες10
recipe image Αφράτο κέικ με καρύδα

Υλικά

Υλικά για το κέικ
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ Soft
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 65 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 90 γραμμάρια ζάχαρη
  • 55 γραμμάρια ινδοκάρυδο
  • 110 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
Υλικά για το frosting
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ Soft
  • 40 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 180 γραμμάρια άχνη
  • 1 στικ φυσικής βανίλιας
  • Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

      Εκτέλεση

      1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά. Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα 20 εκατοστών και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
      2. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το frosting, χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά για 2 λεπτά. Διατηρούμε το frosting στο ψυγείο και, μόλις κρυώσει εντελώς το κέικ, καλύπτουμε το κέικ και πασπαλίζουμε με επιπλέον ινδοκάρυδο.