use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χοιρινό καρέ με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα πορτοκαλιού

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
  • Μερίδες4
recipe image Χοιρινό καρέ με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα πορτοκαλιού

Υλικά

Για τον πουρέ σελινόριζας
  • 1 σελινόριζα
  • 250 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για το χοιρινό καρέ
  • 1 κιλό περίπου χοιρινό καρέ με κόκκαλο
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κόλιανδρος ξερός, τριμμένος
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού
  • 70 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 ml ξίδι
  • 2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
  • 300 ml ζωμός μοσχαριού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Για τον πουρέ σελινόριζας, καθαρίζουμε και κόβουμε τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε να βράσει μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρούμε τη σελινόριζα από την κατσαρόλα και την πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με λίγο από το υγρό, μέχρι να αποκτήσει μια ωραία υφή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το Βιτάμ Βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι.
      2. Για το χοιρινό καρέ, αλείφουμε το χοιρινό με το ελαιόλαδο και το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο για τουλάχιστον 1 ώρα. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το Βιτάμ Βούτυρο και ροδίζουμε το καρέ από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 140ºC για άλλα 45 περίπου λεπτά (εάν έχουμε θερμόμετρο, κοιτάμε η θερμοκρασία στο κέντρο του κομματιού να έχει φτάσει στους 74ºC).
      3. Για τη σάλτσα πορτοκαλιού, σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τη ζάχαρη με το ξίδι και βράζουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια ξανθιά καραμέλα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να συμπυκνωθεί. Προσθέτουμε τον ζωμό μοσχαριού, αφήνουμε να βράσει, μέχρι να αποκτήσει την υφή σάλτσας και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.