Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χοιρινό καρέ με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα πορτοκαλιού

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρα 0 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες4
recipe image Χοιρινό καρέ με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα πορτοκαλιού

Υλικά

  • 1 σελινόριζα
  • 250 ml γάλα
  • 250 ml Βιτάμ Cremefine για Μαγειρική με 15% λιπαρά
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ με βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κιλό περίπου χοιρινό καρέ με κόκκαλο
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ με βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κόλιανδρος ξερός, τριμμένος
  • 70 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 ml ξίδι
  • 2 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
  • 300 ml ζωμός μοσχαριού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Για τον πουρέ σελινόριζας, καθαρίζουμε και κόβουμε τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε να βράσει μαζί με το γάλα και τη Βιτάμ Cremefine για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρούμε τη σελινόριζα από την κατσαρόλα και την πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με λίγο από το υγρό, μέχρι να αποκτήσει μια ωραία υφή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το Βιτάμ με βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Για το χοιρινό καρέ, αλείφουμε το χοιρινό με το ελαιόλαδο και το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο για τουλάχιστον 1 ώρα. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το Βιτάμ με βούτυρο και ροδίζουμε το καρέ από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 140ºC για άλλα 45 περίπου λεπτά (εάν έχουμε θερμόμετρο, κοιτάμε η θερμοκρασία στο κέντρο του κομματιού να έχει φτάσει στους 74ºC).
  3. Για τη σάλτσα πορτοκαλιού, σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τη ζάχαρη με το ξίδι και βράζουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια ξανθιά καραμέλα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να συμπυκνωθεί. Προσθέτουμε τον ζωμό μοσχαριού, αφήνουμε να βράσει, μέχρι να αποκτήσει την υφή σάλτσας και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.