use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Ihr Webbrowser ist veraltet und wird von Microsoft Windows nicht mehr unterstützt. Aktualisieren Sie auf einen neueren Browser, indem Sie eine dieser kostenlosen Alternativen herunterladen.

Ιαπωνικό Κέικ

Δες συνταγή για Ιαπωνικό κέικ με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ

Δες συνταγή για Ιαπωνικό κέικ με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ

  • Χρ. μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρ. προετοιμασίας30 λεπτά
  • ΔυσκολίαΕύκολη
  • Μερίδες 10
recipe image Ιαπωνικό Κέικ
  • 125 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 400 γραμμάρια σπόροι παπαρούνας
  • 375 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 600 γραμμάρια μήλα
  • 8 κουταλάκια του γλυκού σιμιγδάλι
  • 8 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ (2 επίπεδα κουταλάκια του γλυκού)
  • 1 ποτήρι καρύδια (χωρίς κέλυφος) ή αμύγδαλα
  • Ζάχαρη άχνη (για τη διακόσμηση)
  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε τη ζύμη.
  2. Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκατοστών με Βιτάμ και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Στη συνέχεια, απλώνουμε την έτοιμη ζύμη σε αυτή. Τσιμπάμε με ένα πιρούνι και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
  3. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε σε έναν τρίφτη με μεγάλες τρύπες. Εάν τα μήλα είναι πολύ ζουμερά, τα πιέζουμε απαλά στο κόσκινο.
  4. Λιώνουμε το Βιτάμ στην κατσαρόλα. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα.
  5. Προσθέτουμε τους σπόρους παπαρούνας, τα μήλα, το σιμιγδάλι, το μπέικινγκ πάουντερ και τα καρύδια στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο Βιτάμ και ανακατεύουμε, συνεχώς, με ένα κουτάλι.
  6. Ρίχνουμε τη γέμιση στον ελαφρώς ψημένο πάτο, λειαίνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.