Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Καρδιές αμυγδάλου

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες20
recipe image Καρδιές αμυγδάλου

Υλικά

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 100 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
  • Ολόκληρα αμύγδαλα για γαρνιτούρα
  • Σοκολάτα κουβερτούρα
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε σε μπολ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τους κρόκους, ώσπου να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το αλεύρι και ζυμώνουμε, ώσπου να έχουμε ζύμη λεία και ομοιογενή. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο 1/2 ώρα περίπου.
  2. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστών και την κόβουμε με κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς. Τοποθετούμε τις καρδιές σε λαμαρίνα και μπήγουμε στην κάθε μία από μισό αμύγδαλο. Τις ψήνουμε 15-20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C. Αν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τις καρδιές, όταν κρυώσουν, σε λιωμένη κουβερτούρα.