use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπισκότα Καρδιές Αμυγδάλου

Δες συνταγή για μπισκότα αμυγδάλου σε σχήμα καρδιάς με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
  • 1 ώρες 5 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας45 λεπτά
  • Μερίδες20
recipe image Καρδιές αμυγδάλου

Υλικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
  • Ολόκληρα αμύγδαλα για γαρνιτούρα
  • Σοκολάτα κουβερτούρα

      Εκτέλεση

      1. Χτυπάμε σε μπολ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τους κρόκους, ώσπου να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το αλεύρι και ζυμώνουμε, ώσπου να έχουμε ζύμη λεία και ομοιογενή. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο 1/2 ώρα περίπου.
      2. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστών και την κόβουμε με κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς. Τοποθετούμε τις καρδιές σε λαμαρίνα και μπήγουμε στην κάθε μία από μισό αμύγδαλο. Τις ψήνουμε 15-20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C. Αν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τις καρδιές, όταν κρυώσουν, σε λιωμένη κουβερτούρα.