Μπισκότα Καρδιές Αμυγδάλου
Δες συνταγή για μπισκότα αμυγδάλου σε σχήμα καρδιάς με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Δες συνταγή για μπισκότα αμυγδάλου σε σχήμα καρδιάς με Βιτάμ. Εύκολες, παραδοσιακές ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, με φυτικό Βιτάμ
Χρ. μαγειρέματος20 λεπτά
Χρ. προετοιμασίας45 λεπτά
ΔυσκολίαΕύκολη
Μερίδες 20

- 250 γραμμάρια Βιτάμ soft
- 2 κρόκοι αυγών
- 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
- Ολόκληρα αμύγδαλα για γαρνιτούρα
- Σοκολάτα κουβερτούρα
- Χτυπάμε σε μπολ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τους κρόκους, ώσπου να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το αλεύρι και ζυμώνουμε, ώσπου να έχουμε ζύμη λεία και ομοιογενή. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο 1/2 ώρα περίπου.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστών και την κόβουμε με κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς. Τοποθετούμε τις καρδιές σε λαμαρίνα και μπήγουμε στην κάθε μία από μισό αμύγδαλο. Τις ψήνουμε 15-20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C. Αν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τις καρδιές, όταν κρυώσουν, σε λιωμένη κουβερτούρα.

