Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Brownies σοκολάτας με καρύδια
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Μερίδες12
Υλικά
Ingredients
350 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
150 γραμμάρια Βιτάμ soft
250 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
3 κουταλιές σούπας κακάο
70 γραμμάρια καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
1 πρέζα αλάτι
Κακάο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Execution
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ και το αναμιγνύουμε με τις 2 κουταλιές κακάο, επίσης κοσκινισμένο.
Βάζουμε σε μπεν μαρί το Βιτάμ και τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε να λιώσουν.
Χτυπάμε σε μπολ ή με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν.
Ενώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή μαρίζ.
Προσθέτουμε στο μείγμα και το αλεύρι, ανακατεύοντας επίσης απαλά.
Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί, αλείφουμε με λίγο Βιτάμ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κακάο.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Στο εσωτερικό του θα πρέπει να μείνει λίγο υγρό.
Πασπαλίζουμε, εάν θέλουμε, με κακάο και κόβουμε σε κομμάτια.